Šele takrat, ko delo postane užitek, smo lahko resnično zadovoljni in uspešni. V Competu širimo strast do dela do vseh naših deležnikov.
Prosta delovna mesta Priporočila zadovoljnih kandidatov Pomagamo vam do želenega dela Competo Senior program Oddajte življenjepis Competovi karierni napotki in nasveti
ODDAJTE INFORMATIVNO
POVPRAŠEVANJE
REFERENCE
Sodelavci Competa razumejo, kaj pomeni partnerstvo in stremijo k iskanju trajnostnih rešitev, ki nam vsem prinašajo koristi. Vedno znova nam sporočajo, da so tu za nas in da smo z njihovo pomočjo lahko še učinkovitejši in bolj uspešni.

COMPETOVI KARIERNI NAPOTKI IN NASVETI 

 

"Kariero gradite postopoma, ne preskakujte stopnic prehitro. Postopoma nalagajte znanja in izkušnje, ki vam bodo omogočale dobro opravljati svoje delo. Le tako boste lahko ponosni nase ter čutili spoštovanje do sebe in do drugih. Predvsem boste tako pridobili znanja, ki vam bodo omogočala lažje prehajanje med različnimi projekti/poklici. Bodite interdisciplinarni, ne bojte se sprememb, saj na vsakem področju lahko pride do velikih premikov, ko pogledamo na problem z drugimi očali. Predvsem pa si čim prej najdite delo in okolje, kamor boste vsako jutro odhajali z veseljem in entuiziazmom." 

 

 

 Miha Novak

 

 

"Če se pokaže priložnost za delo/študij v tujini, jo sprejmite. Mednarodne izkušnje bodo obogatile vaše življenje, po drugi strani pa bodo tudi lep dodatek v vašem življenjepisu."

 

 Ana Kloar 

 

 

"Lahko se zgodi, da nas življenjske okoliščine privedejo do tega, da smo primorani hitro poiskati nov karierni izziv. Čeprav je lepa čednost, da se dela ne otepamo, in znamo »poprijeti« za vsako delo, bomo z mrzličnim prijavljanjem na različna delovna mesta , za katera vrhu vsega nimamo celo nimamo potrebnih izkušenj in kompetenc, pustili prej slab kot dober vtis."

 

 Tina štrus

 

»Ko se odločamo za novo pot se prevečkrat izgubljamo v detajlih – bo nagrada 100 eur več ali manj, poskusna doba 6 ali samo 3 mesece, kakšen bo službeni telefon… nagrade, dober telefon vam ne bodo odtehtali slabega počutja zaradi dela, ki vas dolgočasi ali sodelavcev, ki za hrbtom čakajo na vašo napako ali šefa, ki vedno znova vstane na napačno nogo. Ključno vprašanje, ko se podajate na novo karierno pot je ZAKAJ bi delali v določenem okolju? Ali delite enake vrednote, cenite podobna vedenja, si predstavljate, da so ljudje v podjetju lahko vaši prijatelji? Ali na kratko: poslušajte srce.«

 

 Tina Novak Kač

 

"Življenjepis naj bo ravno prav dolg. Logično je, da so kandidati z dolgoletnimi izkušnjami obiskali marsikateri seminar in si tudi nabrali druga znanja. Prav tako nihče od kandidatov ne pričakuje, da bodo že po petih letih dela imeli za 20 let izkušenj. Vseeno se zgodi, da mlajši kandidati pišejo tudi do 7 strani dolge življenjepise ter opisujejo vse naloge, zadolžitve in dosežke. Velikokrat se s tem izgubi bistvo - v čem je kandidat resnično dober, kaj je njegova strast. Podobno je tudi pri kakem izkušenem kandidatu - CEO ali direktorska pozicija je zagotovo pohvalen dosežek, a vsako podjetje je specifično, zato so poudarki drugačni, ki pa jih zgolj iz naziva ni moč razbrati. Namen življenjepisa je, da oseba predstavi glavne izkušnje, dosežke, znanja in kompetence in za to zadostujeta 1-2 strani.

 

 Nataša Tovornik

 

"Vse prevečkrat se ustvarja prepričanje, da mladi zelo težko pridemo do svojih poklicnih priložnosti. Sam se s tem ne strinjam v celoti. Če si že v času študija proaktiven, sodeluješ pri obštudijskih dejavnostih in si odprt za najrazličnejše priložnosti, se ti bo to prej ali slej obrestovalo. Hkrati skozi ta proces spoznavaš samega sebe, odkrivaš svoje potenciale ter ugotiviš, kaj je tisto, kar bi v prihodnosti res rad počel."

 

 Matej Turk

 

"V svojo kariero vlagajte tudi takrat, ko ne iščete aktivno novih priložnosti. Redno posodabljajte svoj življenjepis in spremljajte dogajanje na trgu dela. Svojo kariero lahko bolj aktivno upravljate tudi tako, da sproti beležite svoje uspehe in situacije, v katerih ste se izkazali. V dnevniku uspehov si zabeležite, v kakšni situaciji ste se znašli, kaj je bil izziv pred katerega ste bili postavljeni, kako ste ga rešili in kaj je bil rezultat vaše rešitve. Dokler je spomin svež, si boste brez težav odgovorili na ta vprašanja. Ti zapiski vam bodo kasneje prišli zelo prav, da boste tudi v najzahtevnejših intervjujih znali podati specifične  primere uspehov in vedenj."

 

 Petra Novak

 

"Tudi, ali  predvsem, je menjava službe precej zahtevno opravilo celo, če nimaš jasnega pogleda na to kaj želiš početi. Razmisli, načrtuj in ukrepaj. Vendar v pravo smer. Ne prijavljaj se na vse možne razpise in oglase, ker si s tem samo zapiraš vrata. Ugotovi v čem si dober, kaj te osrečuje, kaj ti res leži. Bodi pošten do sebe, do trenutnega in do potencialnega delodajalca. Drži se dogovorov, ne izkoriščaj in ne izsiljuj. Delaj majhne korake, da če že padeš, padeš samo iz ene stopnice in ne iz osmih. Izobražuj se, nadgrajuj znanje. Eno so želje, drugo je realnost. Vendar so tudi želje uresničljive – kjer je volja je tudi pot."

 Blaž Bejek

"Postavite si dolgoročni cilj in mu sledite. Izkoristite vsako priložnost za pridobivanje novega znanja, sposobnosti in izkušenj, ki vam bodo pomagale, da boste en korak bližje vašemu cilju. Na poti do vašega cilja si postavljajte tudi kratkoročne cilje, ki vas bodo motivirali na vaši poti. Ko pa se pojavi tista prava priložnost in boste stali pred ciljno črto, naj strah ne bo ovira in izkoristite priložnost."

 Blaž Svete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Competo, d.o.o. Vse pravice pridržane.