Znamo poiskati najbolj primernega kandidata za posamezno delovno mesto v vaši organizaciji, in še pomembneje - za posamezno mikro-okolje.
Iskanje in selekcija Selekcijski ocenjevalni center Onboarding tima Psihološka testiranja Razvojna analiza zaposlenih HR Consulting Prezaposlovanje/Outplacement Competo Senior program
Competo coachi Naš pristop Zaključeni projekti
ODDAJTE INFORMATIVNO
POVPRAŠEVANJE
REFERENCE
Sodelavci Competa razumejo, kaj pomeni partnerstvo in stremijo k iskanju trajnostnih rešitev, ki nam vsem prinašajo koristi. Vedno znova nam sporočajo, da so tu za nas in da smo z njihovo pomočjo lahko še učinkovitejši in bolj uspešni.

Competo HR Consulting

Usmerite pogled v prihodnost, nadgradite kadrovske rešitve in omogočite uresničevanje vaše poslovne strategije z opolnomočenjem vaših ljudi.

 

 

 

 

 

RAZNOLIKOST ZNANJ, POGLEDOV IN IZKUŠENJ

Naši svetovalci so strokovnjaki različnih področij (kadri, management, organizacija, psihologija, komunikacija) in združujejo izkušnje iz številnih mednarodnih in domačih organizacij.

 

INOVATIVEN MODEL SVETOVANJA

HR Razvojni krog je Competov model ocene stanja in nadaljnjega razvoja, ki podpira poslovno strategijo podjetja. Omogoča učinkovito snovanje in implementacijo rešitev na podlagi potreb, trendov ter dobrih praks.

 

UČINKOVITE REŠITVE

Ker so spremembe postale stalnica, sta prilagodljivost in iznajdljivost glavni vrlini najboljših zaposlenih. Enako velja tudi za delovna mesta, kadrovske strategije in rešitve, ki jih predlagamo: so prilagojene naročniku ter podpirajo rast in razvoj podjetja.

 

 

VZAJEMNO SODELOVANJE

Sodelovanje z nami bo partnerski odnos. Nepristransko in odgovorno bomo ocenili stanje, predlagali rešitve in vas usmerjali pri razvoju, implementaciji ter merjenju rezultatov.

 

Sodelovanje s Competovimi HR svetovalci bo nadgradilo vaše dosedanje kadrovske prakse. Zaradi svojih bogatih strokovnih izkušenj, poznavanja globalnih trendov in usmerjenosti k praktičnim rešitvam hitro prepoznamo ozka grla in priložnosti za izboljšave na različnih nivojih kadrovskih procesov. Glede na identificirana ključna področja kadrovskega razvoja skupaj z vami pripravimo tako strateške smernice kot tudi konkreten akcijski načrt za vpeljavo sprememb. Koraki izhajajo iz strategije podjetja in so osnovani na spodbujanju sodelovanja med različnimi funkcijami znotraj podjetja, vzpostavljanju jasne komunikacije ter razvoju podpornih (digitalnih) procesov.

 

EKIPA

 

    

 

dr. Jana Jereb                                               Nataša Tovornik

Partnerica in direktorica                               Direktorica projektov

Competo HR Consulting

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Competo, d.o.o. Vse pravice pridržane.