Za podjetja in kandidate najdemo najbolj primerne rešitve tudi takrat, ko to morda izgleda nemogoče. Kar nekaj naših poslovnih partnerjev se je na nas obrnilo prvič, ko sami niso našli ustreznega kandidata. Pri tem smo jim uspešno pomagali.
Iskanje in selekcija Selekcijski ocenjevalni center Onboarding tima Psihološka testiranja Razvojna analiza zaposlenih HR Consulting Prezaposlovanje/Outplacement Competo Senior program
Competo coachi Naš pristop Zaključeni projekti
ODDAJTE INFORMATIVNO
POVPRAŠEVANJE
REFERENCE
Sodelavci Competa razumejo, kaj pomeni partnerstvo in stremijo k iskanju trajnostnih rešitev, ki nam vsem prinašajo koristi. Vedno znova nam sporočajo, da so tu za nas in da smo z njihovo pomočjo lahko še učinkovitejši in bolj uspešni.

Selekcijski ocenjevalni center/Assessment centre

 

Ocenjevalni center je učinkovita in objektivna metoda analize kompetenc zaposlenih.

 

Ustrezno zastavljen in pripravljen ocenjevalni center sistematično ter objektivno identificira posameznikovo vedenje v določenih vnaprej strukturiranih situacijah. Vedenje, ki ga pri posameznikih lahko opazimo danes, je dober indikator, kako se bodo le-ti vedli v prihodnosti. Z opazovanjem vedenja posameznika lahko ocenimo njegove kompetence ter tako oblikujemo bolj zanesljive napovedi o njegi ustreznosti za določeno delovno mesto.

Ocenjevalni center sestavljajo različne standardizirane skupinske in individualne naloge, ki simulirajo različne situacije na delovnem mestu. Navadno traja od pol do dveh dni in ga praviloma izvajamo izven prostorov podjetja. Je zelo jasno stukturiran proces, ki se osredotoča na objektivno in sistematično opazovanje vedenj. V ocenjevalni center so vključeni udeleženci, ki sodelujejo v različnih nalogah ter več opazovalcev, ki so strokovno izurjeni za ocenjevanje vedenja v simuliranih situacijah. Končne analize temeljijo na združenih podatkih iz večih nalog s strani večjega števila opazovalcev.

 

 

 

Copyright © Competo, d.o.o. Vse pravice pridržane.