Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

2. Competo HR hekaton: Prihodnost dela

 

“Več glav več ve,” a več čim bolj različnih glav ve še več! Septembrski Competo HR hekaton bo že drugič letos pri inoviranju združil pet podjetij iz različnih industrij in z različnimi znanji, ki bodo skupaj reševala izzive prihodnosti dela.

Na drugem Competo HR hekatonu bomo zbirali ideje za prevetritev klasičnih HR praks in procesov. Zbrali se bomo talenti različnih podjetij, različnih generacij, z različnimi znanji in izkušnjami. Naš cilj bo na enodnevnem intenzivnem dogodku v mešanih skupinah poiskati čim več inovativnih rešitev za izzive, s katerimi se bodo podjetja srečevala pri kadrovanju v prihodnosti.

KDAJ: 19. septembra 2018

KJE: v Telekomovem Brihtaplacu v Ljubljani

KDO: Telekom Slovenije, Lek, Abanka, Skupina Cetis, Merkur Zavarovalnica, Competo, Perry Timms in mentorji

ZAKAJ: da skupaj zasnujemo bolj inovativno prihodnost dela

PROGRAM

  • 8.30 – 8.45: pozdrav in uvod
  • 8.45 – 9.30: Perry Timms: Prihodnost dela
  • 9.30 – 10.15: oblikovanje ekip in ice-breakerji
  • 10.15 – 11.15: sprint 1
  • 11.15 – 12.15: sprint 2
  • 12.15 – 12.30: “polčas” – zbor in cilji drugega dela hekatona
  • 12.30 – 14.00: delovno kosilo
  • 14.00 – 15.00: sprint 3
  • 15.00 – 16.00: sprint 4
  • 16.00 – 16.30: priprava pitcha
  • 16.30 – 17.30: predstavitve idej
  • 17.30 – 18.00: popotnica novim idejam, podelitev nagrad, mreženje in torta!

Gostitelj Competo HR hekatona: legendarni Perry Timms!

Perry je mednarodni strokovnjak, govorec in svetovalec na področju prihodnosti dela in transformacije kadrovske funkcije. Že drugo leto zapored je član globalne skupine najbolj vplivnih HR mislecev. Perry je poznan po številnih HR Hekatonih, kjer na lokalnem in mednarodnem nivoju skupaj s podjetji ustvarja nove in inovativne pristope k delu. Perry je avtor nove knjige Transformational HR, ki temelji na njegovih 25-letnih izkušnjah delovanja v okoljih, ki so bila podvržena velikim tehnoloških spremembam. Najdete ga lahko na www.pthr.co.uk ali na Twitterju (@PerryTimms) oziroma njegovem blogu Medium.com/@PerryTimms.

 

PARTNERJI

 

Competo s svojim načinom dela, inovativnimi idejami, programi in dogodki pomembno prispeva k razvoju stroke upravljanja s kadri v Sloveniji. Tako tudi Competo HR hekaton spreminja način soočanja z izzivi na področju dela in kadrov ter nas v Telekomu Slovenije spodbuja k razmisleku in h konkretnim aktivnostim, da se  skupaj s sodelavci razvijamo v delodajalca prihodnosti.

HR hekaton je odlična priložnost, da ideje in predloge, ki so povezani s kadrovskimi izzivi, skupaj razvijajo tako kadroviki kot zaposleni iz ostalih področij dela. Kadroviki seveda ne vemo vsega, s pomočjo raznolikih idej in drugačnega vpogleda pa lahko soustvarjamo boljše in bolj inovativno delovno okolje. Sicer pa je hekaton priložnost  za učenje, spodbujanje kreativnih idej in povezovalnega duha, nenazadnje pa tudi za sooblikovanje delovnih mest prihodnosti.

V Telekomu Slovenije želimo svojim zaposlenim nuditi dovolj prostora za razmišljanje, izražanje idej in razvoj potencialov tudi izven njihovega vsakdanjega delovnega področja. Zato tovrstne oblike spodbujanja idej, predvsem pa sodelovanja, podpiramo.

 

V podjetjih CETIS in EGP iz Skupine CETIS verjamemo, da so zadovoljni zaposleni pri svojem delu tudi najuspešnejši. Zato smo zelo aktivni v prizadevanjih, da bi ustvarili spodbudno delovno okolje za zavzete sodelavce, željne izzivov, pa tudi za nove talente. Voditeljstvo, izobraževanje in razvoj kompetenc so le nekateri od izzivov na kadrovskem področju, s katerimi se ukvarjamo, zelo pa nas zanimajo tudi načini dela v prihodnje. Zato nas je navdušila Competova pobuda za inovativno reševanje izzivov na področju dela in kadrov, pa tudi pozitivne izkušnje podjetij, ki so na hekatonu že sodelovala. Veselimo se odkrite izmenjave izkušenj, znanj in idej, predvsem pa iskanja inovativnih rešitev kadrovskih izzivov.

 

Vključevanje novih generacij v delovno okolje in procesi digitalizacije, ki jih narekuje digitalna doba, organizacijam prinašajo izzive s katerimi se do sedaj pri svojem delu in delovanju še niso soočale. To je tudi eden od pomembnejših razlogov zaradi česar se Abanka udeležuje HR hekatona. Želimo namreč biti inovativni pri uvajanju novih pristopov dela z zaposlenimi. Izmenjava izkušenj in znanj ter naslavljanje problemov, ki so del vsakdana in bližnje prihodnosti nam daje priložnost, da inovativne rešitve vnašamo v svojo vsakodnevno delo in tako ostajamo tehnološko napredna banka na eni strani ter zaposlenim prijazna banka na drugi strani.

 

V Merkur zavarovalnici se zavedamo pomembnosti sprememb, ki jih prinaša prihodnost in seveda s tem povezane spremembe tudi na trgu dela. Tudi v bodoče si želimo biti prepoznani kot odličen delodajalec in ustvarjati možnosti ter priložnosti za čim boljši karierni in osebni razvoj naših zaposlenih. Za dosego tega pa se seveda zavedamo, da se bomo morali vseskozi prilagajati in iskati ter najti čim več kreativnih idej in pristopov, ki jih bomo lahko uporabili za privabljanje, ohranjanje ter seveda motiviranje naših zaposlenih. In teh kreativnih idej in novega načina razmišljanja se nadejamo dobiti na HR hekatonu. Merkur zavarovalnica sledi svoji viziji in strategiji pri promociji zdravega življenjskega sloga, kar se odraža v na vseh ravneh družbe. Z različnimi brezplačnimi aktivnosti želimo svojim zavarovancem omogočiti zdravo življenje, prav tako pa so različnih ugodnosti deležni tudi naši zaposleni.

 

 

Kot farmacevtsko podjetje smo dnevno vpeti v spremembe, izzive na trgu dela in digitalizacijo. Zavedamo se, da se je na spremembe treba dobro pripraviti. Ravno zato smo se odločili, da prvič sodelujemo na HR hekatonu in na področjih, kjer vidimo največje izzive v prihodnosti, ter tako zbližamo različna mnenja in poglede. Kot enega izmed najpomembnejših izzivov vidimo ravno povezovanje mladih, digitalnih generacij z izkušnjami naših strokovnjakov. Za napredek in uspeh podjetja je pomembno, da se generacije učijo druga od druge in se medsebojno spoštujejo.

 

 

UTRINKI S 1. COMPETO HR HEKATONA

Nagrajenci 1. Competo HR hekatona

FOTO galerija

Inoviranje kadrovanja – res vznemirljivo! 

 

Spremljajte dogajanje na 2. Competo HR hekatonu v živo preko #FOWhekaton!

Pretekli dogodki

Competo HR hekaton: ADIJO SILOSI - interno sodelovanje 4.0

20. 10. 2020
Virtualni HR hekaton je povsem agilen način reševanja izzivov komunikacije, sodelovanja in zavzetosti, ki podjetjem različnih branž, velikosti in...

FOW zajtrk: Employer branding - preteklost, prihodnost ali sedanjost?

15.01.2020
Pred nami je že tretja sezona “Future of Work” zajtrkov – naš prvi FOW zajtrk v 2020 bo v petek, 24. januarja 2020, ob 8.30 na...

Novembrski FOW zajtrk

29. 11. 2019
Na novembrskem Future of Work zajtrku bomo s tremi gosti govorili o lateralnih...
Preskoči na orodno vrstico