Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Se vam je že zgodilo, da….

Laura Smrekar

Partnerka

  • ste prišli na zaposlitveni razgovor, na katerega niste bili absolutno pripravljeni oz niste dejansko vedeli, na katero delovno mesto ste posredovali prijavo, na razgovoru pa ste le malo improvizirali?
  • ste bili dogovorjeni za razgovor, pa se ga niste udeležili oz ga niste niti vnaprej odpovedali niti se kasneje opravičili?
  • ste bili izbrani v ožji krog finalistov, potem pa od vas ni bilo več nobene sledi?
  • ste na slepo posredovali več kot 100 prijav za delo pa niste bili povabljeni niti na 1 razgovor?
  • Vas je potencialni delodajalec na prvem razgovoru povprašal o vaših finančnih pričakovanjih, vi pa ste mu postregli z »zelo« visoko številko?
  • ste preveč »nadležno in pogosto« klicali v podjetje in nenehno spraševali ali imajo morda kakšno novo delo za vas?
  • ste se počutili neznosno brez energije, negativno in s črnogledim pogledom nad družbo in svetom, v katerem živimo vse to pa delili s potencialnim novim delodajalcem?
  • ….

Dragi kandidati, če ste se morda v zgornjih točkah prepoznali, potem je čas, da morda uberete drugačno pot, saj vas ta žal ne bo vodila do pravega cilja. Spremeniti je potrebno še veliko stvari in postati »odgovoren« do lastnih dejanj in proaktivnega pristopa. Postavite se za trenutek sami v vlogo delodajalca in se direktno vprašajte ali bi vi zaupali osebi/kandidatu, ki ga zaznamujejo zgoraj navedena dejanja.

L.S.

Ostali članki

Voditeljstvo v dobi generacijskih razlik: ključ do trajnostne uspešnosti podjetja

18.04.2024
Vse pogosteje poslušamo o izzivih vodenja sodelavcev različnih generacij. Veliko smo lahko prebrali o posebnostih ene ali druge generacije. Imamo...

Ali zaposlitveni paket vsebuje tudi program prezaposlovanja?

16.04.2024
Trg dela se neprestano spreminja, prilagaja in razvija v skladu s potrebami in zahtevami gospodarstva. To ga dela izjemno dinamičnega, pa tudi...

Znamka delodajalca: kaj je, kaj ni, s čim jo pogosto zamenjujemo

20.03.2024
Znamke podjetja Korporativna znamka podjetja, blagovne znamke podjetja in znamka delodajalca predstavljajo tri stebre identitete podjetja, ki skupaj...