Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Pogosta vprašanja

Ob iskanju novega kariernega izziva se kandidatom poraja veliko vprašanj, zato smo jih zbrali in odgovorili na nekaj najpogostejših. Imate vprašanje, ki ga še nismo objavili? Pišite nam na office@competo.si in z veseljem vam bomo odgovorili.

Kaj pridobim z vpisom v bazo kandidatov?

Competo baza šteje že več kot 11.000 kandidatov. Ob vpisu v bazo si ustvarite svoj profil, ki ga lahko kadarkoli spreminjate, urejate ali izbrišete, z njim pa se prijavljate na prosta delovna mesta. Ena izmed glavnih prednosti vpisa v bazo je dostop do najnovejših informacij o odprtju prostih delovnih mest. V primeru delovnega mesta, ki bi za vas lahko bilo zanimivo, vas lahko kontaktirajo tudi naši svetovalci.

Kaj lahko pričakujem od razgovora v Competu?

Prvi razgovor v postopku selekcije poteka v prostorih Competa, in sicer z vodjo projekta oziroma svetovalcem za določeno področje. Na razgovoru vam predstavimo naročnika in podrobnosti delovnega mesta, poleg tega z veseljem slišimo tudi vaša pričakovanja in želje, saj je ujemanje med naročnikom in kandidatom za nas izjemnega pomena.

Se lahko prijavim na več delovnih mest hkrati?

Prijavite se lahko na neomejeno število delovnih mest. Vseeno pa svetujemo prijavo na tista delovna mesta, kjer ustrezate pričakovanjem naročnika.

Zakaj včasih ime naročnika v oglasu ni znano?

Razlogi za neimenovanje naročnika so različni. Včasih naročniki želijo diskretnost ali pa so morda so v fazi poslovnih sprememb. Kandidatom, ki postanejo del postopka selekcije, tekom postopka razkrijemo tudi ime naročnika.

Zakaj bi sodeloval s Competom?

V sodelovanju s Competom kot kandidat prejmete: - dostop do informacij o prostih delovnih mestih, - svetovanje s strani naših svetovalcev, - podporo in nasvete v procesu selekcije, - dostop do notranjih informacij (kultura podjetja, vrednote, odnos do zaposlenih ipd.)

Kakšen je namen psihološkega testiranja?

Psihološka testiranja v Competu vodijo izkušeni psihologi. Njihov namen je na objektiven način spoznati posameznikove lastnosti in kompetence. S pomočjo psiholoških testov lahko prepoznamo posameznikova močna področja ter morebitne ovire za uspešno delo na določenem delovnem področju.

Ali so vaše usluge brezplačne?

Vse naše usluge so za kandidate brezplačne.

Ali obstaja verjetnost, da je kandidat izbran že pred začetkom postopka iskanja in selekcije?

Vsi prijavljeni kandidati imajo enake možnosti za sklenitev zaposlitve, saj le te nikoli niso predhodno dogovorjene. Vsi projekti so živi in aktivni, naša vloga pa je začetni izbor in selekcija kandidatov za naročnika.

Prikaz selekcijskega postopka

Po prijavi na prosto delovno mesto kandidate obvestimo o uspešnosti prijave in se dogovorimo za nadaljnje korake.

KANDIDAT SE PRIJAVI NA DELOVNO MESTO
Ujemanje kandidata s pričakovanji delovnega mesta
Neujemanje kandidata s pričakovanji delovnega mesta
Razgovor s Competo sodelavcem
Psihološko testiranje
Razgovor pri naročniku
Sklenitev zaposlitve z naročnikom
Vključitev v Competo bazo kandidatov za prihodnje priložnosti