Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Intervju s competovci

Strokovna ekipa

Competo smo ljudje, ki smo svojo strast spremenili v delo. Raznolike izkušnje, znanja in kompetence prelivamo v drzne poslovne ideje, ki jih uresničujemo po načelu "vsi za enega, eden za vse".

Tina Novak Kač

Največji izziv je bilo začeti znova. Zamenjala sem industrijo, storitev in posledično morala osvojiti nova znanja in ustvariti novo mrežo partnerjev. Bolj preprosto je vztrajati v obstoječem, a hkrati velika nevarnost, da padeš v cono udobja.

Blaž Bejek

Večina podjetij bi za povprečen finančni paket želela dobiti vrhunskega kandidata. Tako žal ne gre. In zato pri privabljanju top kadrov ni smiselno upoštevati povprečja v industriji ali na nivoju podobnih del, saj namreč želimo privabiti "presežke.

Jasna Benko Živec

Pri kandidatih, ki so imeli pred kratkim negativno izkušnjo z delodajalcem, je večkrat pomembno samo to, da jih poslušamo in jim damo možnost, da se nam lahko zaupajo. Nekateri želijo po nekaj mesecih ponovno priti na razgovor, kljub temu, da jim povemo, da trenutno nimamo primernega delovnega mesta zanje. Želijo se namreč le pogovoriti, povprašati za nasvet ter slišati nekaj vzpodbudnih besed. Zato je pri našem delu ključno, da smo tudi po razgovorih kandidatom na razpolago, da nas lahko kadarkoli pokličejo in vprašajo za mnenje ali nasvet.

Nina Ivančič

Na ustvarjalnost gledam kot na mišico. Več kot vadiš, bolje ti služi. Mislim, da je vsak človek ustvarjalen in da je to eden temeljev človečnosti. Žal mi je, da nekateri to z leti zanemarijo. Tako veliko zanimivih izkušenj zamudijo. Opažam, da je ljudi predvsem strah, da bi naredili ali rekli kaj narobe, da bi jim spodletelo. Ko sem spoznala, da to ni taka reč, je bil občutek zelo osvobajajoč.

Katja Bedenik

Podjetja, ki ne skrbijo za zaposlene, ne uspejo privabiti dobrih kadrov, prav tako pa jih tudi obstoječi zaposleni zapuščajo. Takrat ugotovijo, da nekaj ne delajo prav in se obrnejo na nas. Skupaj z njimi analiziramo obstoječe stanje, povzamemo njihove izzive in postavimo strukture za razvoj tima in posameznikov. V celotnem procesu smo tesno z njimi in delamo, kot bi delali zase.

Klara Zavrl

Moja strast tako v službi kot izven delovnega časa so spremembe na bolje. Čim bolj aktivno se poskušam vključevati v projekte, kjer lahko s svojimi zamislimi in idejami prispevam k spremembam v družbi.

Tina Štrus

Kar se tiče mojih študijskih kolegov se je večina preusmerila na druge poklice, ker na svojem področju niso dobili priložnosti. Kar nekaj od njih opravlja 2 službi: eno, ki plačuje račune in drugo za dušo. Vendar ni vse tako črno, saj so nemalokrat tisti, ki so spremenili poklic, zelo zadovoljni s svojo zaposlitvijo in novo usmeritvijo. Kot si sama dejala nas življenje vedno znova preseneča, pomembno je le, da smo odprti za spremembe in se jih ne bojimo.

Ana Gabršček