Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.
https://www.competo.si/wp-content/uploads/2018/11/za-podjetja-bg.jpg

Competovi karierni napotki in nasveti

Nasveti Competo ekipe

Competo ekipa se z izzivi in trendi na trgu dela pri nas srečuje vsak dan, zato so odličen sogovornik vsem, ki potrebujete nasvet in zagon pri iskanju nove zaposlitve.

Tina Novak Kač

Ko se odločamo za novo pot, se prevečkrat izgubljamo v detajlih – bo nagrada 100 € več ali manj, poskusna doba 6 ali samo 3 mesece, kakšen bo službeni telefon… Nagrade in dober telefon ne bodo odtehtali slabega počutja zaradi dela, ki vas dolgočasi, sodelavcev, ki za hrbtom čakajo na vašo napako ali šefa, ki vedno znova vstane na napačno nogo. Ključno vprašanje, ko se podajate na novo karierno pot je, ZAKAJ bi delali v določenem okolju? Ali delite enake vrednote, cenite podobna vedenja, si predstavljate, da so ljudje v podjetju lahko vaši prijatelji? Ali na kratko: poslušajte srce.

Miha Novak

Kariero gradite postopoma, ne preskakujte stopnic prehitro. Postopoma nalagajte znanja in izkušnje, ki vam bodo omogočale dobro opravljati svoje delo. Le tako boste lahko ponosni nase ter čutili spoštovanje do sebe in do drugih. Predvsem boste tako pridobili znanja, ki vam bodo omogočala lažje prehajanje med različnimi projekti/poklici. Bodite interdisciplinarni, ne bojte se sprememb, saj na vsakem področju lahko pride do velikih premikov, ko pogledamo na problem z drugimi očali. Predvsem pa si čim prej najdite delo in okolje, kamor boste vsako jutro odhajali z veseljem in entuiziazmom.

Prvi karierni izziv

V Competu verjamemo, da mladi posamezniki za podjetja predstavljate neprecenljiv vir znanja, energije in inovativnosti, zato iskalcem prve zaposlitve z veseljem priskočimo na pomoč.