Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.
https://www.competo.si/wp-content/uploads/2018/11/za-podjetja-bg.jpg

Competovi karierni napotki in nasveti

Nasveti Competo ekipe

Competo ekipa se z izzivi in trendi na trgu dela pri nas srečuje vsak dan, zato so odličen sogovornik vsem, ki potrebujete nasvet in zagon pri iskanju nove zaposlitve.

Tina Novak Kač

Ko se odločamo za novo pot, se prevečkrat izgubljamo v detajlih – bo nagrada 100 € več ali manj, poskusna doba 6 ali samo 3 mesece, kakšen bo službeni telefon… Nagrade in dober telefon ne bodo odtehtali slabega počutja zaradi dela, ki vas dolgočasi, sodelavcev, ki za hrbtom čakajo na vašo napako ali šefa, ki vedno znova vstane na napačno nogo. Ključno vprašanje, ko se podajate na novo karierno pot je, ZAKAJ bi delali v določenem okolju? Ali delite enake vrednote, cenite podobna vedenja, si predstavljate, da so ljudje v podjetju lahko vaši prijatelji? Ali na kratko: poslušajte srce.

Blaž Bejek

Tudi, ali predvsem, je menjava službe precej zahtevno opravilo celo, če nimaš jasnega pogleda na to, kaj želiš početi. Razmisli, načrtuj in ukrepaj. Vendar v pravo smer. Ne prijavljaj se na vse možne razpise in oglase, ker si s tem samo zapiraš vrata. Ugotovi v čem si dober, kaj te osrečuje, kaj ti res leži. Bodi pošten do sebe, do trenutnega in do potencialnega delodajalca. Drži se dogovorov, ne izkoriščaj in ne izsiljuj. Delaj majhne korake, da če že padeš, padeš samo iz ene stopnice in ne iz osmih. Izobražuj se, nadgrajuj znanje. Nekaj so želje, drugo realnost. Vendar so tudi želje uresničljive – kjer je volja, je tudi pot.

Nataša Tovornik

Življenjepis naj bo ravno prav dolg. Logično je, da so kandidati z dolgoletnimi izkušnjami obiskali marsikateri seminar in si tudi nabrali druga znanja. Prav tako nihče od kandidatov ne pričakuje, da bodo že po petih letih dela imeli za 20 let izkušenj. Vseeno se zgodi, da mlajši kandidati pišejo tudi do 7 strani dolge življenjepise ter opisujejo vse naloge, zadolžitve in dosežke. Velikokrat se s tem izgubi bistvo - v čem je kandidat resnično dober, kaj je njegova strast. Podobno je tudi pri kakem izkušenem kandidatu - CEO ali direktorska pozicija je zagotovo pohvalen dosežek, a vsako podjetje je specifično, zato so poudarki drugačni, ki pa jih zgolj iz naziva ni moč razbrati. Namen življenjepisa je, da oseba predstavi glavne izkušnje, dosežke, znanja in kompetence in za to zadostujeta 1-2 strani.

Miha Novak

Kariero gradite postopoma, ne preskakujte stopnic prehitro. Postopoma nalagajte znanja in izkušnje, ki vam bodo omogočale dobro opravljati svoje delo. Le tako boste lahko ponosni nase ter čutili spoštovanje do sebe in do drugih. Predvsem boste tako pridobili znanja, ki vam bodo omogočala lažje prehajanje med različnimi projekti/poklici. Bodite interdisciplinarni, ne bojte se sprememb, saj na vsakem področju lahko pride do velikih premikov, ko pogledamo na problem z drugimi očali. Predvsem pa si čim prej najdite delo in okolje, kamor boste vsako jutro odhajali z veseljem in entuiziazmom.

Katja Bedenik

Vsekakor naj kandidati v prvi fazi razmislijo kaj želijo in kaj za njih pomeni »boljši« karierni izziv. Bi želeli službo zamenjati zaradi vsebine dela ali zaradi medosebnih odnosov, ki jih v obstoječem kolektivu ne zadovoljujejo?

Prvi karierni izziv

V Competu verjamemo, da mladi posamezniki za podjetja predstavljate neprecenljiv vir znanja, energije in inovativnosti, zato iskalcem prve zaposlitve z veseljem priskočimo na pomoč.