Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Sledimo trendom

Talent Cloud: izmenjava talentov med podjetji

Talent Cloud je platforma znanja in ljudi za podjetja, ki se zavedajo da zadrževanje talentov nima prihodnosti – najboljši zaposleni so lahko uspešni in zadovoljni le, če jim podjetja sama omogočijo gibanje in svobodo.

Talent Cloud je prvi projekt izmenjave talentov med podjetij v Sloveniji.

Kdo so ti talenti? To so vsi, ki bodo v naslednjih mesecih nekaj spremenili v svojem delovnem okolju, neomejeno s starostjo, spolom ali drugo pogosto karakteristiko talentov.

Namen projekta je preko izmenjave talentov spodbuditi prenos znanja med podjetji na razvojnih projektih. Vsaka izmenjava ima konkreten cilj, rezultat pa je viden že v treh mesecih po začetku izmenjave.

Bi želeli sodelovati v izmenjavi Talent Cloud 2020? Pišite nam na talentcloudslovenia@gmail.com

14. Competo dogodek: Ali lahko podjetje uspešno živi brez šefov?

Z zastarelimi hierarhičnimi poslovnimi modeli se danes težko spopadamo z izzivi moderne ekonomije. Zmagujejo hitra, agilna in inovativna podjetja, ki se na spremembe in potrebe na trgu odzivajo hitro.

Odnos podjetje zaposleni naj bi predstavljalo » win win « razmerje. Od zaposlenih pričakujemo, da so inovativni, kreativni, agilni… Ob tem pa jim ne omogočamo dovolj prostora, avtoritete in odgovornosti, da se tako tudi vedejo.

 

 

Aktualno iz HR sveta

Vitalnost in energija človeka nista odvisni od letnice rojstva

22.05.2023

Večkrat slišimo, da je letnica rojstva eden izmed ključnih dejavnikov, ki naj bi vplival na sposobnost in produktivnost posameznika – še......

PREBERI VEČ

Pri izražanju idej in predlogov se 51% sodelujočih v anketi s strani vodje počuti slišane in sprejete

20.05.2023

Več kot polovica sodelujočih se počutite slišane pri komunikaciji predlogov, mnenj ali idej do svojih vodij. To je spodbuden rezultat,......

PREBERI VEČ

Se tudi vam zdi, da se vaši sodelavci vse hitreje menjajo?

12.05.2023

Po raziskavah, ki jih navaja HBR, stroški menjave zaposlenega znašajo 50 % do 200 % njegove letne plače, odvisno od ravni delovnega mesta. Dobro......

PREBERI VEČ