Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Sledimo trendom

Talent Cloud: izmenjava talentov med podjetji

Talent Cloud je platforma znanja in ljudi za podjetja, ki se zavedajo da zadrževanje talentov nima prihodnosti – najboljši zaposleni so lahko uspešni in zadovoljni le, če jim podjetja sama omogočijo gibanje in svobodo.

Talent Cloud je prvi projekt izmenjave talentov med podjetij v Sloveniji.

Kdo so ti talenti? To so vsi, ki bodo v naslednjih mesecih nekaj spremenili v svojem delovnem okolju, neomejeno s starostjo, spolom ali drugo pogosto karakteristiko talentov.

Namen projekta je preko izmenjave talentov spodbuditi prenos znanja med podjetji na razvojnih projektih. Vsaka izmenjava ima konkreten cilj, rezultat pa je viden že v treh mesecih po začetku izmenjave.

Bi želeli sodelovati v izmenjavi Talent Cloud 2020? Pišite nam na talentcloudslovenia@gmail.com

14. Competo dogodek: Ali lahko podjetje uspešno živi brez šefov?

Z zastarelimi hierarhičnimi poslovnimi modeli se danes težko spopadamo z izzivi moderne ekonomije. Zmagujejo hitra, agilna in inovativna podjetja, ki se na spremembe in potrebe na trgu odzivajo hitro.

Odnos podjetje zaposleni naj bi predstavljalo » win win « razmerje. Od zaposlenih pričakujemo, da so inovativni, kreativni, agilni… Ob tem pa jim ne omogočamo dovolj prostora, avtoritete in odgovornosti, da se tako tudi vedejo.

 

 

Aktualno iz HR sveta

Vlaganje v razvoj voditeljstva se večkratno povrne

03.12.2023

Razvoj vodstvenih sposobnosti je vedno bila ključna skrb vodstvenih delavcev in kadrovskih strokovnjakov. To zavedanje je zaradi vse večje poslovne......

PREBERI VEČ

Kompetence trajnosti: pomen sodelovanja in empatije

02.12.2023

Za gradnjo kompetenc sodelovanja in empatije imamo torej še nekaj prostora. Nismo še na cilju. Cilj je v resnici vseživljenjsko učenje. Za......

PREBERI VEČ

Učinkovito merjenje potenciala zaposlenih

15.11.2023

S celovitim pristopom k merjenju potenciala zaposlenih, vključno s pridobivanjem informacij o njihovih željah in dosežkih, organizacije postanejo......

PREBERI VEČ