Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

45+

Običajno ženske nerade govorimo o svojih letih, a midve z Nino z veseljem deliva informacijo, da v letu 2024 praznujeva abrahama, 50 let. In glede na to, da imamo izzive z zaposlovanjem posameznikov, starejših od 45 let, bi želeli podeliti nekaj najinih zaznav in občutkov.

Partnersko Delo v Competu

Kot partnerki Competa, delujeva strateško, hkrati pa tudi izjemno operativno. Smo majhna ekipa, in vsak od nas ima veliko dnevnih aktivnosti in obveznosti.

Nina praktično vsak dan preživi v komunikaciji z naročniki. Z ekipo sočasno vodi in izvaja različne kompleksne HR svetovalne projekte in aktivnosti, včasih tudi kakšen projekt iskanja in izbora. Urniki so pestri. Vsi v Competu se maksimalno prilagajamo časovnim razpoložljivostim naših partnerjev. Marsikatera priprava se posledično opravi zvečer ali v poznih popoldanskih urah. Pa se Nina počuti utrujeno? Nikakor ne. Ali to zmore? Absolutno da. Ali to želi? Absolutno da. Ob tem veliko svojega časa namenja tudi internim HR aktivnostim. Toda Nina ni sama. Je del ekipe čudovitih mlajših svetovalk in psihologinj. Delujejo komplementarno. Tudi Nina vsega ne ve. Mlajše sodelavke poskrbijo za marsikatero pripravo in izvedbo, raziskovanje, zbiranje podatkov.

Tudi Laura je partnerka Competa. V glavnem se posveča projektom iskanja in izbora kadrov, ob tem pa skrbi tudi za marketinške in komunikacijske aktivnosti Competa. Pri 50-ih letih? Tako je, prav ste slišali. A tudi Laura vsega ne zmore, ne zna, oz. se ji zdi bolj smiselno, da energijo usmerja v aktivnosti, kjer lahko največ dodaja svojo vrednost. Tudi ona ima podporo in pomoč Žile, Erike in Tije, ki napišejo marsikatero besedilo, posnamejo in zmontirajo video, poskrbijo za ažuren foto-arhiv. Ker ima očala in včasih naredi kakšno slovnično napako, jo tudi na to opozorijo (hvala Barbi).

Raznolikost in vrednost

V vsaki organizaciji se prepletajo in povezujejo različne osebnosti. V vsaki organizaciji imamo raznoliko spolno in starostno strukturo. Vsak od zaposlenih v delovno okolje prinaša svoja razmišljanja in poglede. Komplementarnost nas bogati.

Ali z Nino razmišljava, da loviva zadnji vlak? Absolutno ne. Sva nekje na sredi najine kariere. Veseliva se druge polovice. Morda bova s časoma delali drugače, manj intenzivno, a kar bova s svojo kilometrino lahko prispevali, bo za Competo vedno dodana vrednost.

Spoštujemo raznolikost. Cenimo drugačnost. Pri zaposlovanju usmerimo pozornost tudi na kompetence in potenciale.

Ostali članki

Projekt 45+: »Nisem dovolj mlad, da bi vedel vse.« Oscar Wilde

14.06.2024
Anja Kocjančič, ambasadorka Competo projekta 45+ V letošnjem letu bom dosegla pogoje za upokojitev. Čeprav sem zadnjih deset let vztrajno trdila,...

Sodobna sistemizacija delovnih mest

27.05.2024
Na sistemizacijo večino gledamo kot na zelo birokratski del kadrovske službe. Toda, sodobna sistemizacija lahko predstavlja tudi strateško orodje,...

CV ni ključni pokazatelj tega, kako uspešen bo nekdo v novi službi

23.05.2024
Bitka za kadri in talenti predstavlja enega večjih izzivov vseh delodajalcev danes. Vsi iščemo načine za izboljšanje zaposlitvenih praks in še...