Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Hrana za možgane – FoW zajtrk

Po prvem HR Hekatonu na temo Future of Work smo poskusili skupnost držati skupaj s kar nekaj digitalnimi iniciativami, največ interesa pa smo poželi za »analogni projekt« –  naš prvi Future of work zajtrk. Hekerji (HRjevci in drugi profili) so povedali, da si želijo prostora in priložnosti za izmenjavo mnenj, izkušenj ter dobrih praks za različne teme s področja dela in sodelovanja. Ker želje naših partnerjev jemljemo resno, se bodo v letu 2018 zvrstili še 3 FoW zajtrki in sicer 6. julija, 19. oktobra in  14. decembra.

Zajtrk naj bi bil po nekih teorijah najbolj pomemben obrok dneva, spet drugi so zagovorniki izpuščanja hrane zjutraj…. Zdrava hrana je postal v zadnjih letih verjetno eden najbolj kompleksnih pojmov. Podobno kot HR in prihodnost dela.

A ker vemo, da dokazano dobre misli ter odnosi vplivajo ne samo na naš dober dan temveč imajo bolj dolgoročne učinke, smo v Competu namenili en petek vsaki drugi mesec hrani za možgane oz. odnose.

Tako je vsak polnovredni obrok ima tudi FoW zajtrk kakovostne sestavine:

Tako bomo vedno izbrali eno osrednjo temo in poiskali vsaj enega zanimivega gosta, ki na bo temo osvetlil na praktičnih primerih. Tema bo nekaj, kar je zanimivo, aktualno ali neznano.

Pogovor z gostom bo največji del našega zajtrka. 10 minut na srečanje si bomo zagotovili tudi za strukturirano razmišljanje o novih ideja za to temo. Seveda pa bomo imeli tudi čas za druženje, klepet in dobro kavo. Vse skupaj pa bomo po zajtrku delili z vsemi tudi z zapisom na našem blogu.

Kot pri vsaki kuhi, je tudi tu potrebno pravo količino kuharjev, tako da bomo število udeležencev omejili na max. 25, kar je še dovolj prijetno in domače na naših »dilah«. Udeleženci so praviloma sodelujoči na FoW hekatonih oz. drugi strokovnjaki na povabilo enega od udeležencev. Če pa se vam zdi, da morate nujno sodelovati, nam pošljite sporočilo in nam povejte zakaj.

Tem, o katerih bi se letos želeli pogovarjati je kar nekaj.

Katera se pa vam zdi najbolj zanimiva? GLASUJ TUKAJ

Inovativnost:

  • aktiviranje vseh zaposlenih v iskanje novih idej,
  • pridobiti buy-in managementa,
  • upravljanje z novimi idejami,
  • implementacija novih idej.

Kultura podjetja:

  • spreminjanje kulture,
  • vrednote podjetja kot lepilo med sodelavci.

Zavzetost zaposlenih:

  • rituali in običaji, ki stanejo malo, prispevajo pa veliko,
  • alternativne oblike teambuildinga,
  • kako zmeriti in prepoznati, da posamezniki ne dajejo največ kar lahko pri delu na projektu.

Skrb za zdravje zaposlenih:

  • majhne spremembe, ki prinašajo boljše počutje,
  • kaj vse vključiti v program.

Onboarding:

  • primer programov,
  • najbolj “nori” onboardningi.

Merjenje uspešnosti projektov:

  • kako določiti kakovostne kriterije.

Prenos znanja:

  • kako zagotoviti prenos znanja iz mlajših na starejše.

Bi kaj dodali? 

Ja, imam idejo!

 

 

Kaj je HR hekaton? 

HR hekaton je metoda inoviranja HR praks in procesov, pri kateri sodelujejo talenti različnih podjetij, različnih generacij, z različnimi znanji in izkušnjami. Cilj HR hekatona je na enodnevnem intenzivnem dogodku poiskati čim več inovativnih rešitev za izzive, s katerimi se bodo podjetja srečevala pri kadrovanju v prihodnosti.

Naslednji Competo HR hekaton bo marca 2020. Zanima me sodelovanje na hekatonu 

Ostali članki

Voditeljstvo v dobi generacijskih razlik: ključ do trajnostne uspešnosti podjetja

18.04.2024
Vse pogosteje poslušamo o izzivih vodenja sodelavcev različnih generacij. Veliko smo lahko prebrali o posebnostih ene ali druge generacije. Imamo...

Ali zaposlitveni paket vsebuje tudi program prezaposlovanja?

16.04.2024
Trg dela se neprestano spreminja, prilagaja in razvija v skladu s potrebami in zahtevami gospodarstva. To ga dela izjemno dinamičnega, pa tudi...

Znamka delodajalca: kaj je, kaj ni, s čim jo pogosto zamenjujemo

20.03.2024
Znamke podjetja Korporativna znamka podjetja, blagovne znamke podjetja in znamka delodajalca predstavljajo tri stebre identitete podjetja, ki skupaj...