Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Naše sanje: podjetje, kamor bi na delo vsak hodil z veseljem

Deset let! In kakšen mesec dlje. Preden smo registrirali podjetje, smo se pogovarjali. Sanjali. In potem smo te sanje spremenili v delujoče podjetje, ki nudi okvir, v katerem lahko živimo svoje sanje, svojo odgovornost, svojo rast.

Podjetje, kamor bi na delo vsak hodil z veseljem

O čem smo se pogovarjali takrat? Prvi sestanek se je začel s strastnim prepričanjem, pogumom in odločnostjo, da naredimo nekaj novega. Želeli smo si podjetje, kamor bi na delo vsak rad hodil z veseljem. Na začetku nismo govorili skozi finančne kazalnike. Zaupali smo sebi, strasti do dela, odgovornosti in se povezani drzno odpravili na pot. Vprašanja so se nanašala na to, kaj lahko delamo drugače kot tisti, s katerimi smo se primerjali. Kaj bi si mi želeli, da bi bilo drugače, če bi iskali delo, kaj bi si želeli, če bi preko agencije iskali bodoče sodelavke in sodelavce?

Kaj bi si mi želeli, da bi bilo drugače, če bi iskali delo, kaj bi si želeli, če bi preko agencije iskali bodoče sodelavke in sodelavce?

In smo si zapisovali odgovore. Začeli smo risati prihodnost. Določili smo okvirne procese ”našega” iskanja in selekcije ljudi. In to kar smo risali v naše vizije nam je bilo všeč.

Pravila igre

Potem smo se dogovorili za okvir, v katerega smo zapisali pravila igre. Prvi zapis je bil v naše srce. Dogovor je bil trden, prožen in je vključeval popolno zaupanje drug drugemu. Preizkušen je bil v časih, ko nam je bilo težko, ko smo komaj sestavljali mesec z mesecem in vzdržal je, ko se nam je smejalo, ko smo gledali številke. Papirni zapis smo dobili leta pozneje. Ko sem ga bral, se mi je zdel izredno kompleksen. Vključeval je vse mogoče možnosti, če se zgodi to in ono. Čudil sem se, kaj vse ta dokument ureja. Res dober povzetek pravil za vse mogoče primere. Meni je bližji tisti, ki je še vedno zapisan v moje srce. In iz srca izhaja vse kar me povezuje s Competom. Tudi dogovor izpred leta in še malo, ko smo se odločili, da združimo korporativno dejavnost Inštituta za osebni razvoj Corpus, Anima, Ratio z dejavnostjo Competa.

Competo in C.A.R.

Deset let nazaj smo se odločili za gentlemanski dogovor v katerem smo v Inštitutu C.A.R. ukinili dejavnost Iskanja in selekcije kadrov. Delo je bilo razdeljeno med dve podjetji. Competo je nadgradil in razvil izjemna produkta Iskanja in selekcije ter Outplacementa. Inštitut se je ukvarjal z razvojem kadrov in organizacij.

Competo je nadgradil in razvil izjemna produkta Iskanja in selekcije ter Outplacementa. Inštitut se je ukvarjal z razvojem kadrov in organizacij.

Nekaj let nazaj se je začelo naše delo prepletati na način, ki je postajal vse bolj kompleksen. Kompleksnost smo vsaj deloma poenostavili, ko smo združili dejavnosti, ki se nanašajo na upravljanje zaposlenih in kadrovskih služb obeh podjetij, pod eno streho. Zopet veliko strasti, predanosti, zaupanja in iskanja novih poti.

Ko pogledam čez ramo…

Danes, smo po desetih letih, upravičeno zadovoljni, ko se ozremo preko rame. Ko se človek ozre nazaj, običajno izgleda vse bolj lepo. V našem primeru je tudi dejansko tako. Izjemni sodelavci, vrhunski projekti, zadovoljni posamezniki, uspešna podjetja. Drznost in odgovornost, strast in povezanost. Lepila, ki smo jih vtkali v vse kar počnemo, v naše odločitve, misli in čustva, ustvarjajo zaupanje, ki nam omogoča jasen pogled naprej.

Veselimo se te poti.

Ostali članki

Poslanstvo, vizija, vrednote, kultura – še nikoli tako pomembni

09.02.2024
Če si priznamo ali ne, je še kako pomembno, da verjamemo, da delujemo za višje in ne zgolj parcialne cilje, da ustvarjamo sledi, ki jih bomo lahko...

Dobro se poznati je profit zame kot tudi organizacijo

16.01.2024
 »Poznavanje sebe je začetek vseh modrosti,« je dejal eden od velikih brihtnežev Aristotel. Spet drugi, Sokrat, da: »Neraziskanega življenja...

So mladi res razvajeni in brez delovnih navad?

16.01.2024
S sodelavko Tino sva pred časom sodelovali v reportaži Inšpektorja24 na temo generacije Z (mladih, rojenih med približno 1997 in 2012) ter...