Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Gostujoči blog: Pomen prilagajanja pri iskanju zaposlitve

Vsak ima sanje o popolni službi. Pri nekaterih le-ta vključuje dinamično delo, bližino delovnega mesta, dobrega šefa ter odličen tim in tako dalje. Seveda je dobro imeti jasno oblikovane želje, vendar pa je potrebno biti tudi realist in upoštevati stanje ponudbe na trgu dela. Čeprav je Darwinova teorija, aplicirana na trg dela, precej kruta in nemoralna, vsaj ena njena postavka gotovo drži – tisti, ki se je sposoben prilagajati, bo uspel.

Med oglasi za delo se pogosto najdejo ponudbe, ki so sicer zanimive, vendar pa se ne skladajo v celoti s pričakovanji in željami, ki jih imamo o potencialnem delovnem mestu. Od strank pogosto slišimo, da jih prosto delovno mesto sicer zanima, vendar “saj veste, ena ura vožnje z avtom je predolga”; ”joj, za to pa res nisem študiral” ali pa ”na takšno plačo pa že ne bom pristal”; “delovni čas mi ne ustreza” in podobno. Razumljivo je, da ima vsak svoje prioritete, vendar pa takšni izgovori ne le pokažejo delodajalcu in zaposlitveni agenciji, da se kandidat ni sposoben prilagajati in da očitno nima dovolj velike želje po delu, temveč hkrati omejujejo kandidata samega. Časi nikakor niso idealni za iskanje službe in v obdobju naraščanja brezposelnosti je težko najti zares odlično službo. Če se nismo sposobni prilagoditi in vsaj malo odstopiti od začrtanih pričakovanj, je situacija še toliko manj rožnata. Odločnost in vztrajnost se ne kažeta pri nepopustljivosti glede delovnih pogojev, temveč pri delovni zagrizenosti in sposobnosti prilagajanja.

Vprašanje tako tokrat ni »biti ali ne biti«, temveč »boriti se za delo ali ne se boriti«. Naš odgovor je brez pomislekov – boriti se. Na eni strani se lahko sklicujete na neustrezne pogoje, ki ne sovpadajo z vašimi pričakovanji, vendar pa obstaja velika verjetnost, da boste še naprej brez dela oz. na starem delovnem mestu, ki ga želite zamenjati. Na drugi strani imate službo, ki morda ni idealna in ima svoje pomanjkljivosti, vendar pa je vsaj služba, in danes do le-te ni lahko priti. Hkrati je verjetno, da so na delovnem mestu fleksibilni nadrejeni in ko boste enkrat začeli delati, se bo morda možno dogovoriti za kakšno spremembo, ki vam bo odgovarjala. Službe se sicer ne bo dalo prestaviti bližje domu, mogoče pa se vam bo uspelo dogovoriti za vam bolj ustrezajoč delovni čas.

Iskanje zaposlitve nikakor ni lahko, sploh dandanes, zato izkoristite priložnost, ko se odpre novo delovno mesto. Pokažite, da si želite delati, da ste pripravljeni iti čez ovire in da se znate prilagajati. Prilagodljivost je zaradi aktualnih razmer na trgu dela postala še ena izmed iskanih lastnosti zaposlenih. S tem ne spodbujamo slepega sledenja šefovim navodilom ali pa popolnega odrekanja lastnim načelom in principom, ampak poskušamo spodbuditi razmislek, ali je neka nam neustrezna lastnost delovnega mesta res tako velika ovira, da smo se zaradi nje pripravljeni odreči novi službi. Če ne drugače, naj bo prilagoditev vaša odskočna deska k nadaljnjemu razvoju in karierni poti.

Tamara Juričič, študentka v Competu s strami AmCham SEI (Summer Economic Institute) programa

Ostali članki

Ocenjevalni center kot odskočna deska za razvoj kompetenc zaposlenih

17.04.2019
Kako izražene so določene kompetence pri naših zaposlenih? Kako lahko zaposleni svoje potenciale še bolje razvijejo?...

Organizacijske vrednote in kompetence: ZAKAJ in KAKO našega dela

08.04.2019
Le malo nam koristi to, da imamo cilje in voljo za delo, če nimamo ustreznih kompetenc, da bi cilje dosegli. Tako nam tudi le malo koristijo naše...

Je možno vpeljati fleksibilen delovni čas brez izgube produktivnosti?

01.04.2019
V zadnjih letih se povečuje delež zaposlenih, ki jim je pomembno, da imajo vsaj možnost, da gredo kdaj prej iz službe, delajo od doma ali med...