Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Vitalnost in energija človeka nista odvisni od letnice rojstva

Večkrat slišimo, da je letnica rojstva eden izmed ključnih dejavnikov, ki naj bi vplival na sposobnost in produktivnost posameznika – še posebej, ko govorimo o zaposlovanju oseb, 45+ let. Pa je res temu tako?

Vitalnost in energija človeka nista odvisni od letnice rojstva. Nanju vpliva: načina življenja, navade, miselnost in sam odnosa do dela. Ne glede na to, koliko svečk smo upihnil na svoji torti, imamo močan vpliv na svojo vitalnost in energijo. Pomembno je, da se osredotočimo na posameznikove sposobnosti, izkušnje in znanja ter za vzpostavitev uravnoteženega delovnega okolja, ki spodbuja raznolikost in omogoča vsem generacijam, da sodelujejo in prispevajo.

Nekateri izzivi, s katerimi se soočajo osebe, starejše od 45 let, se nanašajo na hitro spreminjajoč se tehnološki napredek in digitalizacijo. Vendar pa je treba upoštevati, da se znanja in veščine lahko pridobijo in razvijejo ne glede na starost. Prilagodljivost in želja po učenju sta ključni dejavniki pri premagovanju teh izzivov. S pravilnim usposabljanjem in podporo lahko ljudje vseh generacij v delovnih okoljih nadgradimo svoje veščine, se prilagodimo in uspešno delujemo. Poleg tega je izjemno pomembno, da ustvarjamo organizacijsko kulturo, ki ceni raznolikost in tudi zrelost posameznika. Osebe, “starejše od 45 let”, pogosto prinašajo bogate izkušnje, ki so plod večletne kariere in življenjskih izkušenj. Le te pa lahko predstavljajo neprecenljiv vir znanja in modrosti, ki lahko pripomorejo k uspehu podjetja.

Vitalnost in energija nista samoumevni

Na vsakomur od nas je, da aktivno skrbi za fizično in duševno zdravje; da goji pozitiven odnos in slediti zdravemu življenjskemu slogu. To vključuje dobro prehrano, redno telesno vadbo, pridobivanje novih veščin, ohranjanje socialnih stikov in skrb za svoje dobro počutje.

Živimo v času, ko se zavedanje o pomenu raznolikosti in vključevanja v delovnem okolju širi. Potrebujemo ravno takšno raznolikost, da ustvarimo najboljše rezultate in dosežemo trajnostno rast. Imamo priložnost, da presežemo stereotipe in vendarle prepoznamo, da vitalnost in energija nista omejeni na letnico rojstva.

Usmerimo naš čas in energijo v stvari, ki jih lahko sami spreminjamo

Ne se obremenjevati s tem ali ste pri 45+ ali 50ih “prestari” za iskanje novih kariernih priložnosti in ali dajejo podjetja prednost mlajšim posameznikom. Nekatera podjetja morda tako delujejo in razmišljajo, a nič zato. Obstaja tudi drugi svet – delodajalci, ki razmišljajo drugače. Usmerimo naš čas in energijo v stvari, ki jih lahko sami spreminjamo.

In DA, tudi pri 45+ (šele na dobri polovici delovne dobe)

 

  • Lahko hitro pridobivamo nova znanja

Ne glede na svojo starost smo še vedno zmožni pridobivati nova znanja in slediti spremembam v svojem poklicnem področju. S pravo motivacijo, vztrajnostjo in prizadevnostjo se lahko hitro prilagajamo novim tehnologijam, procesom in zahtevam trga dela.

  • Lahko sledimo trendom

Starost ni ovira za spremljanje trendov in novosti v industriji. S pametno uporabo virov, kot so spletni viri, strokovne publikacije in izobraževalni programi, lahko ostanemo na tekočem s trendi in inovacijami, ki vplivajo na našo panogo.

  • Znamo graditi dolgoročne odnose z našimi partnerji in kupci

Z izkušnjamo smo nadgradili komunikacijske veščine, kompetence učinkovitega upravljanja medosebnih odnosov pa tudi mreženja. Te dragocene veščine nam omogočajo, da gradimo trdne in dolgoročne odnose s partnerji, strankami in kolegi v industriji.

  • Smo lahko navdušeni nad novimi tehnologijami

Leta niso ovira za navdušenje nad novimi tehnologijami. Mnogi izmed nas so se naučili uporabljati nove digitalne orodje in se zavedamo njihovega pomena pri izboljšanju učinkovitosti in produktivnosti na delovnem mestu.

  • Še več delamo na lastnem osebnem razvoju in samorefleksiji

Več poti ko je za nami, bolj znamo biti samoreflektivni. Zavedamo se svojih prednosti in slabosti. S tem znanjem lahko nenehno delamo na svojem osebnem razvoju, izboljšujemo svoje veščine in rastemo tako na osebnem kot tudi na strokovnem področju.

  • Znamo učinkovito reševati najtežje izzive

Izkušnje, ki smo jih pridobili skozi leta dela, nam omogočajo, da se učinkovito spopadamo z najtežjimi izzivi. Imamo trden nabor veščin, ki nam pomagajo pri reševanju problemov, sprejemanju odločitev in premagovanju ovir.

  • Se lahko dobro soočamo s stresnimi situacijami

Izkušnje so nas naučile, kako se še bolj učinkovito spopadati s stresom. Pri 45+ letih smo razvili strategije za obvladovanje stresnih situacij in ohranjanje jasnosti uma tudi v zahtevnih trenutkih.

  • Lahko ohranjamo vztrajnost in ciljno naravnanost

Z izkušnjami smo pridobili na vztrajnosti in zmožnosti ohranjanja ciljno naravnanega pristopa. Imamo jasno sliko svojih poklicnih ciljev in smo pripravljeni storiti vse potrebno, da jih dosežemo.

  • Smo lahko strastni do svojega dela in poklica

Leta nas ne omejuje pri ohranjanju strasti do dela in poklica. Še vedno smo zavzeti, motivirani in pripravljeni se angažirati v svoje delo.

Pomembno je, da se osredotočimo na tiste stvari, ki so v naši moči, da jih spreminjamo. Naj nas predsodki ali stereotipi ne ovirajo pri gradnji uspešne kariere v drugi polovici delovne dobe.

Ostali članki

Vitalnost in energija človeka nista odvisni od letnice rojstva

22.05.2023
Večkrat slišimo, da je letnica rojstva eden izmed ključnih dejavnikov, ki naj bi vplival na sposobnost in produktivnost posameznika – še...

Pri izražanju idej in predlogov se 51% sodelujočih v anketi s strani vodje počuti slišane in sprejete

20.05.2023
Več kot polovica sodelujočih se počutite slišane pri komunikaciji predlogov, mnenj ali idej do svojih vodij. To je spodbuden rezultat,...

Se tudi vam zdi, da se vaši sodelavci vse hitreje menjajo?

12.05.2023
Po raziskavah, ki jih navaja HBR, stroški menjave zaposlenega znašajo 50 % do 200 % njegove letne plače, odvisno od ravni delovnega mesta. Dobro...