Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Competo HR hekaton

COMPETO HR HEKATON – PRIHODNOST DELA

Powered by Danfoss

Prihodnost dela ima nova pravila. 

Competo HR hekaton je celodnevni dogodek, na katerem je skupina talentov zaposlenih iz 8 slovenskih podjetij in študentov kadrovskih smeri razmišljala o izzivih, ki nas čakajo na področju dela v prihodnosti. Da so razmišljanja prerasla v konkretne rešitve, je poskrbel vrhunski Perry Timms, kadrovski futurolog in avtor knjige Transformational HR, ki je bil gost dogodka.

KAJ        Competo hekaton – Prihodnost dela

KDO       Zaposleni iz sodelujočih podjetij, Perry Timms, dr. Aleksander Zadel, Competo in mentorji.

KDAJ     15. marec 2018

KJE         Danfoss Trata, Ljubljana

ZAKAJ   Da prepoznamo izzive, ki nas čakajo v prihodnosti dela in skupaj najdemo rešitve zanje.

PROGRAM

  • Ogrevanje, razdelitev v skupine in kick-off
  • Predavanje: Perry Timms – Prihodnost dela
  • Hekaton: Tvoja ideja = naša prihodnost (delo v skupinah – iskanje inovativnih rešitev kadrovskih problemov)
  • Predstavitve rešitev in izbira TOP 3
  • Zaključni govorec: dr. Aleksander Zadel

Kaj je Competo HR hekaton?

Competo hekaton „Prihodnost dela” je celodnevni dogodek, ki predstavlja inovacijo pri soočanju z izzivi na področju dela in kadrov. K sodelovanju pri Competo hekatonu smo povabili slovenska podjetja, ki želijo inovirati prihodnost dela, mlade, ki želijo prispevati svoje ideje in jih zanimajo novi načini upravljanja človeških virov in mentorje, ki bodo s svojimi izkušnjami usmerjali skupine na hekatonu. Skupaj s podjetji smo že pred dogodkom definirali najbolj pereče kadrovske probleme, ki smo jih reševali („hekali”) na HR hekatonu v manjših skupinah in s podporo mentorjev.

POTEK HR HEKATONA: Po predstavitvi izzivov in uvodnem predavanju Perryija Timmsa smo oblikovali raznolike skupine, v katerih so skupaj razmišljali študentje, kadrovniki in drugi strokovnjaki iz sodelujočih podjetij. S pomočjo Competa, mentorjev, Perryja Timmsa in dr. Aleksandra Zadela so oblikovali konkretne rešitve problemov, ki bodo pripomogla k boljši prihodnosti dela. Cilj dogodka je tudi oblikovanje skupnosti, ki jo zanima prihodnost dela in bo še naprej razmišljala in inovirala načine kadrovanja.

 

Perry Timms je mednarodni strokovnjak na področju prihodnosti dela in transformacije kadrovske funkcije. Perry je poznan po številnih HR Hekatonih, kjer na lokalnem in mednarodnem nivoju skupaj s podjetji ustvarja nove in inovativne pristope k delu. Perry je avtor nove knjige Transformational HR, ki temelji na njegovih 25 letnih izkušnjah delovanja v okoljih, ki so bila podvržena velikim tehnoloških spremembam. Najdete ga lahko na www.pthr.co.uk ali na Twitterju @PerryTimms oziroma njegovem blogu medium.com/@PerryTimms.

 

 

 

 

 

 

Dr. Aleksander Zadel je doktor psihologije, zaposlen kot direktor Inštituta za osebni razvoj Corpus, Anima, Ratio. Soustanovil je kadrovsko agencijo Competo. Kot svetovalca ga najemajo domača in tuja podjetja, ki jim pomaga pri projektih razvoja tehnik vodenja, motivacije, kadrovske politike in razvoja osebnih ter managerskih potencialov zaposlenih.

 

 

 

 

 

 

 

Področje Delo v prihodnosti je v Danfossu že več kot 2 leti visoko na agendi vodstva. Oblikuje ga skupina zaposlenih iz različnih oddelkov in starostnih skupin, ki proaktivno spreminja, razvija in preučuje prihodnje načine dela. Njihovi najuspešnejši programi iz tega področja so 24Idea, program Vzajemnega mentorstva, Tržnica izzivov, Kroženje zaposlenih in drugi. Danfoss Trata je danes uspešno razvojno, proizvodno in prodajno podjetje na področju izdelkov in aplikacij za daljinsko ogrevanje in zagotavljanje energetske varčnosti, ki ponuja rešitve za učinkovito spopadanje s podnebnimi spremembami. S sodobnimi koncepti poslovanja in timskim delom že vrsto let ustvarjamo rezultate, s katerimi izpolnjujemo pričakovanja kupcev, lastnikov in zaposlenih.

 

Pretekli dogodki

Competo HR hekaton: ADIJO SILOSI - interno sodelovanje 4.0

20. 10. 2020
Virtualni HR hekaton je povsem agilen način reševanja izzivov komunikacije, sodelovanja in zavzetosti, ki podjetjem različnih branž, velikosti in...

FOW zajtrk: Employer branding - preteklost, prihodnost ali sedanjost?

15.01.2020
Pred nami je že tretja sezona “Future of Work” zajtrkov – naš prvi FOW zajtrk v 2020 bo v petek, 24. januarja 2020, ob 8.30 na...

Novembrski FOW zajtrk

29. 11. 2019
Na novembrskem Future of Work zajtrku bomo s tremi gosti govorili o lateralnih...
Preskoči na orodno vrstico