Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Leta ne štejejo!

Gostujoči blog

Medtem ko sem srkala vročo kavo in grizljala piškot, oblit s temno čokolado, me je kolega presenetil z izjavo, da si želi ob sebi zrelo partnerko srednjih let.

Je že res, da ji morda manjka mladosti, razigranosti in svežine, je na glas razmišljal, bo pa zato toliko bolj samostojna, izkušena, preudarna in predana. Ženska srednjih let ve, kaj hoče, zaradi svoje izkušenosti je sposobna kritične presoje, ne bije nepomembnih bitk, poleg tega je, razbremenjena skrbi za male otroke, pripravljena postaviti zopet v ospredje tudi druge vidike svojega življenja.

Hmmmm. Pa je res tako? So res leta tista, ki nas v življenju in pri delu delijo na takšne in drugačne? Ali je to le zmotno prepričanje, ki nas ukaluplja, po nepotrebnem oddaljuje in spodbuja diskriminacijo?

Verjetno drži, da se mlajše generacije lažje odzivajo na novosti. Že od malega živijo v svetu globalizacije, nenehnih tehnoloških in družbenih sprememb, zato se jih ne bojijo. Mladi so pripravljeni tvegati, so bolj fleksibilni, lažje skočijo v neznano. Zaradi odprtosti in dostopnosti sveta, ki ga od malih nog izkušajo, so njihove perspektive širše, polni so norih idej in odprti za nove, drugačne priložnosti, na katere se hitro in brez pomislekov odzivajo. Drugače bomo njihovi zrelejši kolegi svoje odločitve večkrat pretehtali in poskušali upoštevati vse vidike svojih bogatih izkušenj. S pomočjo kritične presoje bomo neredko zmanjšali tveganja, kar je pomemben element uspešnosti. Prav tako je znano, da smo zreli zaposleni bolj pripadni – podjetju pogosto ostanemo zvesti v dobrem in slabem. Z leti izkušenj ljudje postanemo tudi bolj prisotni, motivirani, potrpežljivi in suvereni.

In prav na te lepote zrele osebnosti je pred kratkim opozoril tudi znani fotograf. Človek se z leti spozna in sprejme. Postane bolj samozavesten, pogumen in privlačen. Razvije sposobnost čustvene in duhovne inteligence, dobi globino in barve. In na fotografiji se to pozna. V podjetju pa tudi.

Vendar pa je ob vsem navedenem najpomembnejše to, da se mladost in zrelost ne ogrožata.

Lepota in čar življenja je namreč ravno v sprejemanju in praznovanju različnosti. Mladost in zrelost imata vsaka svoje prednosti in pomanjkljivosti. Lahko se dopolnjujeta, napajata in učita druga od druge. Združeni lahko razvijeta moč, ki premika gore. Le dovolimo si to!

K.O., kandidatka 40+

 

 

Kateri so top karierni premiki v Sloveniji? Kaj se dogaja na področju iskanja talentov? Kako učinkovito voditi, sodelovati in komunicirati? Kako graditi dobre odnose in razvijati kompetence? Kako ponotranjiti agilni način razmišljanja? Prijavite se na Competo e-novice in bodite v stiku z aktualnim HR dogajanjem.

Ostali članki

Spremembe so proces

25.06.2022
Spremembe so proces. Ko uvajamo spremembe v podjetjih, še posebej, če so večje in posegajo v del organizacijske kulture ali se tičejo novih...

Spremembe - Skupaj na ladji

13.06.2022
Spremembe so del razvoja vsake organizacije in so nujne za njen dolgoročen obstoj. Ljudje so tisti, ki spremembe uvajajo. V interesu vodstva...

Q&A – Kakšen pomen imajo informacije za zaposlene v procesu organizacijskih sprememb?

11.06.2022
Organizacijske spremembe so kompleksne in za marsikaterega člana organizacije predstavljajo velik izziv. Večkrat so nepričakovane ali pa so plod...