Za povečavo in pomanjšavo uporabljajte tipki CONTROL+ in CONTROL-.

Competo HR hekaton: november 2019

 

“Več glav več ve,” a več čim bolj različnih glav ve še več! Četrti Competo HR hekaton bo pri inoviranju združil podjetja iz različnih industrij in z različnimi znanji, ki bodo skupaj reševala izzive prihodnosti dela.

Na četrtem Competo HR hekatonu bomo zbirali ideje za prevetritev klasičnih HR praks in procesov. Zbrali se bomo talenti iz petih različnih podjetij, različnih generacij, z različnimi znanji in izkušnjami. Naš cilj bo na enodnevnem intenzivnem dogodku v mešanih skupinah poiskati čim več inovativnih rešitev za izzive, s katerimi se bodo podjetja srečevala pri kadrovanju v prihodnosti.

KDAJ: 6. november 2019

KJE: Center inovativnega podjetništva, Trg republike 2, Ljubljana

KDO: ekipe sodelujočih podjetij, Perry Timms, mentorji in Competo ekipa

ZAKAJ: da skupaj zasnujemo bolj inovativno prihodnost dela

 

Komu je Competo HR hekaton namenjen?

Competo HR hekaton je namenjen podjetjem, ki želijo:

  • poiskati inovativne rešitve za HR izzive, s katerimi se srečujemo danes (in jih pričakujemo jutri),
  • v inoviranje svojih kadrovskih praks vključiti raznoliko ekipo z različnimi izkušnjami in pogledi,
  • v ustvarjanje odlične zaposlitvene izkušnje vključiti svoje zaposlene in jim ponuditi možnost, da soustvarjajo svoje delovno mesto,
  • dobiti pogled “od zunaj” na svoje HR prakse,
  • spoznati rešitve, ki so jih za svoje HR izzive razvila druga podjetja,
  • učiti se iz dobrih praks in izmenjati izkušnje pri snovanju HR rešitev,
  • preizkusiti agilne metode dela v varnem in strokovno vodenem okolju,
  • spoznati “hekanje” kot metodo reševanja izzivov in preizkusiti tehnike za učinkovito kreativno razmišljanje,
  • dvigniti motivacijo ekipe na višji nivo in opolnomočiti ambasadorje boljše prihodnosti dela,
  • pozicionirati se kot inovativen in zaposlenim prijazen delodajalec, ki je odprt za sodobne HR prakse.

 

Zakaj na Competo HR hekaton?

“Če bi kdo pomislil, da je v enem dnevu težko dobiti konkretne rešitve, predloge, lahko rečem, da naj sodelujejo v HR hekatonu in se prepričajo, da je izvedljivo.”

“Iskanje novih pristopov, rešitev, inovacij, nadgradnja obstoječih praks je del našega vsakdanjika, tudi na HR področju. Za to pa HR potrebuje sodelovanje zaposlenih, ki so ključni deležniki. S sodelovanje v HR hekatonu smo na podane izzive dobili nov, drugačen pogled, tako naših zaposlenih kot tudi zaposlenih iz drugih podjetij. Povezovanje zaposlenih iz različnih podjetij z namenom iskanja rešitev skozi timsko delo se je pokazalo kot odličen pristop pri pridobivanju kreativnih rešitev in idej, ki jih lahko vpeljemo v našem podjetju, za naše zaposlene. Prav tako pa s tem širimo tudi dobre prakse in lahko te izzive vpeljejo tudi druga podjetja ter tako skupaj delamo na boljšem zadovoljstvu zaposlenih v Sloveniji. Naj dodam še dodano vrednost naših zaposlenih, ki so sodelovali – deležni so bili drugačnega načina pri iskanju rešitev za postavljene izzive, sodelovanja z zaposlenimi iz drugih podjetij, kar je za posledično za njih nova izkušnja in dodana vrednost za osebni razvoj. Če bi kdo pomislil, da je v enem dnevu težko dobiti konkretne rešitve, predloge, lahko rečem, da naj sodelujejo v HR hekatonu in se prepričajo, da je izvedljivo.”

Zorica Jerič, vodja izobraževalnega centra NLB

 

“Hekatoni morajo danes postati nekaj normalnega za vsako podjetje.”

“Hekatoni morajo danes postati nekaj normalnega za vsako podjetje. Kot udeleženka in mentorica vem, da udeležba na njih doprinese sveže ideje, sintezo obstoječih znanj, nova poznanstva med podjetji, različnimi industrijami, znanji in predvsem energijo, da je mogoče premikati meje.

Ina Kukovič Borovnik, mentorica in ustanoviteljica Bela voda 

 

 

“Kot udeleženka HR hekatona sem tudi sama spoznala, da mi je, ne glede na to, da se s podobnimi izzivi dnevno srečujem pri svojem delu, razmišljanje v skupini odprlo nove poglede.”

“V Telekomu Slovenije verjamemo v moč idej, sodelovanja in izmenjave mnenj. Zato radi sodelujemo na inovativnih dogodkih, kakršen je HR hekaton. Kot udeleženka HR hekatona sem tudi sama spoznala, da mi je, ne glede na to, da se s podobnimi izzivi dnevno srečujem pri svojem delu, razmišljanje v skupini odprlo nove poglede. Pa tudi, kako zelo je potrebno, da vsake toliko časa stopimo iz svoje cone udobja. HR hekaton je odlična priložnost tako za kadrovike kot zaposlene, ki se s kadrovanjem pri svojem delu ne srečujejo. Predvsem slednji lahko skozi svojo perspektivo prispevajo pomemben vpogled in ideje za dodatno nadgradnjo področja upravljanja z zaposlenimi. Vsekakor pa tudi v tem primeru velja: »SHARING is CARING«.

Mateja Matzele Golob, Upravljanje s kadri, Telekom Slovenije

 

“Bila sem navdušena nad rešitvami, ki bi jih težko našli znotraj podjetja.”

hekaton z vidika psihlogije

“Kot psihologinjo me je pozitivno presenetila energija, ki je bila med nami in ideje, ki so švigale v posameznih skupinah. Hkrati pa sem bila navdušena nad rešitvami, ki bi jih težko našli znotraj podjetja, a jih hkrati z lahkoto implementirali v marsikatero delovno okolje.”

izr. prof. dr. Eva Boštjančič, univ. dipl. psih., Vodja katedre za psihologijo dela in organizacije  

 

“Učinkovit  koncept za preverbo idej za spremembe na bolje.

“Učinkovit  koncept za preverbo idej za spremembe na bolje. Fokusiran na ljudi, na odgovornosti, cilje in naloge. Za boljše počutje. Za višje dosežke.  Top management naročnikov izzivov je konkretno podprl “pitchane” ideje, poslovne koncepte in modele.”

Žiga Čebulj, mentor in podjetnik

 

 

“Največ, kar odnesemo, je gotovo “can do” miselnost.”

“Na hekatonu smo zopet dobili zanimive vpoglede in praktične rešitve za izzive, s katerimi se srečujemo. Poleg tega pa hekaton tudi nam kot udeležencem odpre nove perspektive, nas spravi v tok kreativnega razmišljala o vsakdanjih problemih. Največ, kar odnesemo, je gotovo “can do” miselnost.”

Zala Slana, razvoj kadrov, Generali

 

 

 

Gostitelj Competo HR hekatona: legendarni Perry Timms!

Perry je mednarodni strokovnjak, govorec in svetovalec na področju prihodnosti dela in transformacije kadrovske funkcije. Že drugo leto zapored je član globalne skupine najbolj vplivnih HR mislecev. Perry je poznan po številnih HR Hekatonih, kjer na lokalnem in mednarodnem nivoju skupaj s podjetji ustvarja nove in inovativne pristope k delu. Perry je avtor nove knjige Transformational HR, ki temelji na njegovih 25-letnih izkušnjah delovanja v okoljih, ki so bila podvržena velikim tehnoloških spremembam. Najdete ga lahko na www.pthr.co.uk ali na Twitterju (@PerryTimms) oziroma njegovem blogu Medium.com/@PerryTimms.

 

 

 

 

 

PRVI Competo HR hekaton FOTO in VIDEO

DRUGI Competo HR hekaton FOTO in VIDEO

TRETJI Competo HR hekaton FOTO 

Kaj je FOW zajtrk?

 

Pretekli dogodki

Competo HR hekaton: ADIJO SILOSI - interno sodelovanje 4.0

20. 10. 2020
Virtualni HR hekaton je povsem agilen način reševanja izzivov komunikacije, sodelovanja in zavzetosti, ki podjetjem različnih branž, velikosti in...

FOW zajtrk: Employer branding - preteklost, prihodnost ali sedanjost?

15.01.2020
Pred nami je že tretja sezona “Future of Work” zajtrkov – naš prvi FOW zajtrk v 2020 bo v petek, 24. januarja 2020, ob 8.30 na...

Novembrski FOW zajtrk

29. 11. 2019
Na novembrskem Future of Work zajtrku bomo s tremi gosti govorili o lateralnih...
Preskoči na orodno vrstico